Romige wortelsoep met miso

Caloriearm
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Vetarm

Dit is een lekker zacht soepje met superveel smaak. Houd je van een stevige, winterse soep? Dan is deze voor jou!

Diner & lunchSoep4 grote bowls40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Wortels1 kg
Rode uien3
Geroosterde sesamolie2 el
Gember2 cm
Knoflook2 teentjes
Genmai miso2 flinke el
Water750 ml
Kokosmelk puur200 ml
Peper en zoutnaar smaak
Sesamzaad zwartoptioneel
Peterselieoptioneel

Zo maak je het

  1. Schil de wortels of schrob ze schoon met tawashi (groenteborstel). Snijd ze in plakjes of repen. Snijd de rode uien in stukjes.
  2. Doe de sesamolie in een grote pan (met deksel). Bak de uien in ca. 2 minuten glazig.
  3. Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Voeg samen met de gesneden wortels toe aan de uien en bak een minuut of 2. 
  4.  Blus af met het water en de kokosmelk.
  5. Doe de genmai miso in een mok, samen met wat heet water. Roer tot de miso is opgelost. Voeg toe aan de koekenpan.
  6. Plaats het deksel op de pan en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes sudderen, totdat de wortels zacht zijn.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Vermaal met de staafmixer tot een zachte, romige soep.
  9. Garneer met zwarte sesamzaadjes of verse peterselie als je wilt.

Tip(s)

  • Houd je van pittig? Voeg dan 1-2 theelepels chilivlokken toe aan de miso-pasta.
  • Heerlijk met zelfgemaakte nori-chips!
  • Geen miso in huis? Vervang voor 1,5 bouillonblokje met miso.