Spaghetti met boerenkool, rozijnen en tahinsaus

Mediterraans

Als je van pasta houdt, maar het verveelt je het altijd op dezelfde manier te eten, dan is deze nieuwe saus perfect voor jou! Deze saus is niet alleen erg lekker, maar ook erg voedzaam.
Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad, een van de plantaardige voedingsmiddelen met het hoogste calciumgehalte. Het is heel gebruikelijk om het op toast te gebruiken of als basisingrediënt om een ​​goede hummus te maken, maar het is ook perfect voor het bereiden van patés en sauzen, zoals in dit geval.
Om een ​​saus te maken, moet u de consistentie ervan lichter maken met water of groentebouillon. En als je op zoek bent naar een verrassende dressing, voeg dan sinaasappelsap, een theelepel citroensap, zout, gember en fijngehakte knoflook toe, je zult zien dat niemand die salade kan weerstaan.

DinerPasta320 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Spaghetti240 g
Boerenkool150 g
UiHalve
Knoflook2 teentjes
Gember0,5 cm
Olijfolie2 afgestreken el
Rozijnen sultana3 afgestreken elTahin dark2 afgestreken elShiro miso2 afgestreken tl
Citroensap1.5 afgestreken el
Tamari1 afgestreken el

Chef

Iván Iglesias

Zo maak je het

  1. Zet een grote pan met 3 liter water klaar en wacht tot deze begint te koken.
  2. Week de rozijnen 2 minuten in heet water en giet ze af, zet ze apart voor later.
  3. Snijd ondertussen de ui heel fijn en fruit samen met de olie tot hij doorschijnend en heel zacht is. Schil en hak de gember heel klein en doe deze samen met de knoflookteentjes in de pan, fijngehakt of in plakjes. Kook 2 minuten op middelhoog vuur zodat ze niet verbranden.
  4. Voeg zout toe aan het kookwater en voeg de pasta toe, volg de instructies van de fabrikant om goed te koken.
  5. Verwijder de steel van de boerenkoolblaadjes en hak deze fijn met je handen. Het verdient de voorkeur om het in middelgrote stukken te doen, zodat het comfortabel is om te eten.
  6. Voeg de boerenkool toe aan de uienpan en kook 4 minuten tot hij zacht wordt. Voeg een half kopje kookwater toe aan de pasta of groentebouillon, de rozijnen en laat het vocht volledig verdampen.
  7. Bereid de saus terwijl de pasta wordt bereid. Doe hiervoor de tahin, miso, citroensap en tamari in het blenderglas en voeg 90 g kookwater voor de spaghetti toe. Mix totdat alles goed is geïntegreerd. Als het veel is ingedikt, kun je wat meer kookwater toevoegen.
  8. Als de pasta gaar is, reserveer dan een kopje kookwater en giet af met een zeef. Voeg de spaghetti zonder spoelen toe aan de pan met de ui en boerenkool. Roer alles goed door elkaar en voeg de helft van de saus toe terwijl de pan van het vuur is gehaald. Als u merkt dat het erg dik wordt, corrigeer dit dan met een beetje van het water dat we hebben gereserveerd.
  9. Garneer op het bord met meer tahinsaus, verse peterselie en eet vers.

Tip(s)

  • Voeg wat tomaatjes toe voor een frisse smaak