Sweet & spicy soba

Glutenvrij
Vegan
DinerNoodlegerecht2 porties20 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Soba 40% boekweit200 g
Rode uien2 middelgrote
Aubergine1 grote
Pikante rode pepers3 st.
Verse korianderhandje
Voor de saus:
Knoflook2 teentjes
Tahin2 elAhornsiroop graad C3 elTamari3 el
Citroenen2

Zo maak je het

  1. Snipper de rode uien. Snijd de aubergine in blokjes. Pers de knoflook en meng met de ingrediënten voor de saus.
  2. Marineer de aubergine met 3/4 van de saus. Laat een uurtje staan.
  3. Bereid de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Fruit de ui in kokosolie in een koekenpan. Voeg het auberginemengsel toe en bak in ca. 10 minuten zacht.
  5. Snijd de pikante rode pepers en koriander fijn. Voeg dit op het laatst toe aan de aubergine. Bak nog een minuutje.
  6. Meng de rest van de saus met de sobanoedels. Dien op met de aubergine en extra koriander if you like.