Toverdrankje: kuzuthee met ume

Japans

Japanners en macrobioten drinken dit drankje het liefst in de ochtend. Als een soort medicinale thee, toverdrankje of ochtendritueel.

DrankjeOntbijt5 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Doe de losse thee in een zeefje.
  2. Doe het water en het theezeefje in een steelpan en breng aan de kook.
  3. Laat 1-2 minuten zachtjes koken en haal dan het zeefje uit het water.
  4. Los de kuzu op in een bakje met een eetlepel koud water.
  5. Pak een garde en voeg het kuzupapje al roerend toe aan de thee.
  6. Voeg als laatste de umepasta toe.
  7. Giet in een glas en drink warm op of laat afkoelen onder af en toe roeren.

Tip(s)

  • Niet zo weg van de zoutige smaak van ume? Probeer het eens met reepjes verse gember en evt. een eetlepel ahornsiroop!