Vegan chow mein met seitan

Vegan
Chinese keuken

Vegan chow mein met seitan is jouw go-to maaltijd als je snel iets lekkers en voedzaams wilt maken. Chow mein is een beroemd Chinees noedelgerecht met gewokte groente in een hartige, donkere saus. Wij doen dat natuurlijk allemaal plant-based, met seitan in plaats van kip of beef. Het is een gerecht dat verwarmt en energie geeft, zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan. Binnen een paar minuten zit je aan een bord comfortfood dat helemaal past in jouw bewuste lifestyle. Perfect om meteen aan te schuiven.

DinerWokgerecht2-3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Wokpan

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de witte kool flinterdun.
  2. Laat de seitan uitlekken en vang het vocht op.
  3. Verhit de wok met kokosolie. Bak de ui kort aan. Voeg dan de seitan, knoflook, paprika en kool toe. Wok tot de groente net zacht wordt. Voeg eventueel wat seitanvocht toe, zodat het niet aanbakt.
  4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Voeg een beetje seitanvocht toe, zodat de miso goed oplost.
  5. Voeg de heat & eat ramen toe aan de groente, giet de saus erover, eventueel nog wat seitanvocht en trek de ramen na een minuutje bakken voorzichtig uit elkaar met een vork.
  6. Hak de pinda’s fijn.
  7. Verdeel de noodles over de borden. Garneer met pinda’s. Houd je van pit, voeg dan naar smaak sriracha toe.

Tip(s)

  • Wil je iets meer umami? Voeg een halve theelepel extra miso of een scheutje tamari toe.
  • Wil je iets meer zoet? Doe er een klein scheutje ketjap of ahornsiroop bij.