Vegan kofta in pittige tomatensaus

Vegan
Mediterraans
DinerCurry4 porties40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Naan naturel4 st.Rode linzen300 g
Koriander20 g
Curcuma latte ginger1 el
Psylliumvezels2 el
Zongedroogde tomaten100 g
Voor de saus:
Rode uien2
Knoflook2 teentjes
Curcuma latte ginger1 el
Tomatensaus pikant3 potten
Spinazie400 g
Kokosmelk puur400 ml

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Week de zongedroogde tomaten 10-15 minuten. Gooi het weekwater weg.
  3. Besprenkel een grote hapjespan met olie. Snijd de rode uien fijn en fruit deze in 3 minuten glazig.
  4. Pers de knoflook en bak deze, samen met 1 el curcuma latte 2 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de kokosmelk, tomatensaus en uitgelekte zongedroogde tomaten toe. Doe het deksel op de pan en laat 25 minuten sudderen.
  6. Voeg dan de spinazie in beetjes toe, totdat het is geslonken.
  7. Bereid ondertussen de kofta voor. Kook de rode linzen in 15 minuten op zacht vuur gaar. Laat uitlekken.
  8. Snijd de koriander fijn en meng met de linzen, 1 el curcuma latte en psyllium. Zorg dat de psyllium goed verdeeld is, want dit neemt snel vocht op.
  9. Draai balletjes van het deeg en bak ze in de oven in 5-10 minuten bruin. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog een laatste 5 minuten sudderen.
  10. Bak de naan in 3 minuten gaar in de oven en serveer deze erbij. Let op: door de zongedroogde tomaten heb je geen extra zout nodig.