Vegan massaman curry

Vegan
Glutenvrij
Aziatisch

Gebruik het liefst kruiden die je zelf nog moet malen. Dat zorgt voor bizar veel meer smaak. Je hebt dan wel een vijzel, kruiden- of koffiemaler of een blender nodig. Met een keukenmachine of staafmixer krijg je de kruiden niet mooi fijn.

DinerCurry2 porties40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de kruidenpasta:
Venkelzaad1 tl
Kardemompeulen10
Korianderzaad1 el
Kruidnagels10
Zwarte peperkorrels1 tl
Chilivlokken1 el
Citroengras5 cm
Knoflook3 teentjes
Verse gember4 cm
Kaneelpoeder1 tl
Pindakaas2 elAhornsiroop graad A1 elGenmai miso2 el
Voor de curry:
Aardappels, vastkokend250 g
Wortels2 grote
Kokosolie (geurloos)1 el
Seitan in tamarisaus1 pot
Water100 ml
Sushirijst120 gVliespinda's60 gKokosmelk puur400 ml

Zo maak je het

  1. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen. Doe het venkelzaad, de kardemom, het korianderzaad, de kruidnagel, de peperkorrels en de chilivlokken in een droge koekenpan en rooster 3-5 minuten.
  2. Haal de kruiden uit de pan en doe ze in de blender of kruidenmaler. Maal fijn.
  3. Snijd de knoflook, gember en citroengras in plakjes. Rooster 2 minuten in de droge koekenpan.
  4. Doe de knoflook, gember en citroengras bij de kruiden en maal tot een fijne currypasta. Voeg de kaneel, pindakaas, ahornsiroop en miso toe en meng.
  5. Snijd de aardappels en wortels in blokjes of plakjes.
  6. Doe de kokosolie in een grote koekenpan. Voeg de aardappels en wortels toe en bak kort aan. Doe de currypasta erbij.
  7. Blus af met de pot seitan, inclusief vocht.
  8. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat zachtjes zo’n 25 minuten sudderen. De curry is klaar als de aardappels gaar zijn en de saus genoeg ingedikt.
  9. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Serveer met rijst.
  11. Garneer met pinda’s.