Vegan shakshuka met kokosroom

Sojavrij
Caloriearm
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan

Shakshuka is een Israëlisch eenpansgerecht met groente, pittige tomatensaus en eieren. Dat kan natuurlijk ook plantaardig! Je eet shakshuka met pita, naan of gewoon brood. Een trendy low-carb gerecht!

Diner & lunchEenpansgerecht2-3 porties20 minuten bereiden12 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Uien2
Knoflook2 teentjes
Kokosolie (geurloos)2 el
Paprikapoeder1 tl
Komijn1/2 tl
Cayennepeper1/2 tl
Tomatenpuree100 g
Gegrilde paprika1 potTomatensaus pikant1/2 pot
Koriander15 g
Peper en zoutnaar smaak
Kokosmelk puur400 mlTahin1 el

Zo maak je het

  1. Zorg dat je het blikje kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast hebt staan. Zo scheidt het dikke gedeelte zich van het vocht. Het dikke gedeelte gebruiken we voor de kokosroom.
  2. Snijd de uien in ringen. 
  3. Doe de kokosolie in een pan en fruit de uien glazig. 
  4. Pers de knoflook en bak deze een minuutje mee op middelhoog vuur. 
  5. Voeg het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper toe en bak kort mee, totdat het begint te geuren. 
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee, totdat alles goed gemixt is. 
  7. Knijp de gegrilde paprikastukken zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Snijd in stukken en voeg toe aan de kruidenmix. 
  8. Doe ook de tomatensaus erbij.
  9. Snijd de koriander fijn. Voeg de helft toe aan de shakshuka en houd de andere helft apart.
  10. Laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus de juiste dikte heeft. 
  11. Maak ondertussen de kokosroom. Schep het dikke gedeelte uit het blikje en klop met een garde tot een zacht en romig geheel. Als de kokosmelk al dik genoeg is, heb je geluk en kun je het op de shakshuka scheppen zonder te kloppen. 
  12. Schep de shakshuka op de borden. Garneer met de kokosroom, koriander en tahin. 

Tip(s)

  • Eet met pita (spelt of tarwe), naan of vers brood.