Vegan tiramisu met matcha

Alleen gezoet met ahornsiroop
Pindavrij
Tarwevrij
Vegan

Val jij ook als een blok voor groen eten? Dit groene toetje is een heerlijke vegan variatie op tiramisu. Geen mascarpone, suiker en eieren, wél noten, ahornsiroop en kokosmelk. Een recept voor ieder moment van het jaar. Bedacht door vegan foodblogger Kesja, van Soy and Seitan.  

DessertTaart en gebak3-4 porties30 minuten bereiden2 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de cake:Amandelmeel4 g
Speltmeel80 g
Bakpoeder1 tl
Vanillepoeder1/2 tl
Ahornsiroop graad C30 ml
Amandeldrank50 ml
Kokosolie (geurloos)25 g
Kokoslikeuroptioneel

Keukenspullen

Food processor
Oven

Chef

Soy and Seitan - Kesja van Passel

Belgische vegan foodblog.  Grote passie voor lekker eten. Gezonde recepten (ook voor honden!). Groene lifestyle. Duurzame tips.       

Zo maak je het

  1. Laat de cashewnoten en gepelde pistachenoten een nachtje weken in een schaaltje met koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en vanillepoeder met elkaar in een kom.
  4. Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in de oven. Voeg deze, samen met de ahornsiroop en de plantaardige drank, toe aan het meel. Meng goed. 
  5. Verdeel het deeg over een stuk bakpapier, in een vierkant van 10-15 cm. Bak in ca. 20 minuten gaar.
  6. Begin dan aan de matcha-mascarpone: doe de cashewnoten en pistachenoten in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Doe de kokosmelk, ahornsiroop en matcha erbij en meng tot een egaal mengsel.
  7. Snijd de afgekoelde cake in stukjes. Besprenkel evt. met een beetje kokoslikeur. 
  8. Doe een klein laagje matcha-mascarpone in dessertglaasjes en top af met een laagje cake. Herhaal dit om en om, tot de glaasjes gevuld zijn. 
  9. Bestrooi evt. met wat extra pistachenoten. 
  10. Zet enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

Tip(s)

  • Eet je glutenvrij? Vervang speltmeel voor havermeel!