Za’atar - Midden-Oosters kruidenmengsel

Glutenvrij
Vegan
Israëlisch
Zaatar is een Arabische kruidenmix. Je eet het vaak bij Mediterrane salade, falafel, pita, en groente als aubergine, kikkererwten en tomaat. Zaatar is niet overal even gemakkelijk verkrijgbaar, maar gelukkig maak je het met dit recept in een paar minuutjes zelf.
SmaakmakerSaus, dip en dressing8-12 porties5 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Sesamzaad zwart3 el
Sumak2 el
Gedroogde tijm1 el
Gedroogd marjolein1 el
Oregano1 el
Gedroogde basilicum1 el
Zeezout (keltisch)1 tl

Keukenspullen

Vijzel en stamper

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Crush het sesamzaad in een vijzel. Deze Japanse vijzel is superfijn.
  2. Meng met de rest van de ingrediënten. 
  3. Strooi over je salade of pita, of eet met stokbrood en olijfolie.

Tip(s)

  • Sumak is moeilijk verkrijgbaar in de biowinkel. Het is een zurig besje die je kunt vervangen door gedroogde citroenrasp of vermalen berberisbessen.