Zeewiersalade met friszoete dressing

Japans
Is het warm buiten en heb je zin in iets fris? Of wil je gewoon lunchen met veel groente? Deze zeewiersalade van Amber Albarda is een lekkere en gezonde lunch vol met zeewier en lichte groente.
BijgerechtSalade4 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Arame3 g
Komkommer1
Rettich1
Nori crinkles15 g
Voor de dressing:
Gember3 cm
Shoyu2 tlGenmai su2 tlGeroosterde sesamolie1 tl
Chilipeper1/4
Sesamzaad3 el
Limoensap1 el
Mirin1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.

Zo maak je het

  1. Was, wel en kook de arame volgens de verpakking.
  2. Was de komkommer en de rettich en snijd ze in lange dunne slierten. Het mooiste resultaat krijg je met een spiraalsnijder.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een mooie serveerschaal.
  4. Spoel de arame af als deze gaar is en doe deze samen met de komkommer, rettich en nori crinkles bij de dressing.
  5. Schep alles goed door elkaar en strooi er wat sesamzaadjes overheen ter garnering.