Rijstvellen, ook wel rijstpapier genoemd, gebruik je om glutenvrije loempia’s of verse springrolls (summerrolls) te maken. Ze zijn dun, bijna doorzichtig en gemaakt van witte of bruine rijst. In de Vietnamese keuken zijn ze onmisbaar voor verse loempia’s met een lichte, knapperige vulling.
Rijstpapier gebruiken is niet moeilijk, maar toch gaan veel mensen vaak de fout in met het rollen van de summerrolls. De truc zit ‘m in het weken. Doe dat maar 5-10 seconden, en zeker niet totdat het rijstvel zacht is geworden. Gebruik lauwwarm water (niet heet) en werk rijstvel voor rijstvel. Wacht niet tot ze helemaal zacht zijn, want dan worden ze plakkerig en scheuren ze snel. Leg het nog stevige vel op een plank, voeg meteen je vulling toe en rol het op. Terwijl je bezig bent, wordt het vel vanzelf soepel. Dit maakt het maken van summerrolls veel leuker en makkelijker!

Voorbeeld:
Voorbeeld:
Voorbeeld:
Voorbeeld:
Kijk hieronder hoe je van deze ingrediënten de lekkerste glutenvrije Vietnamese loempia’s maakt.
Wat wil je, liever rijstpapier van bruine rijst of van witte rijst? We hebben ze allebei. Je koopt TerraSana rijstvellen online of in de biowinkel.