Go green! Pistachenoten nu nog duurzamer

De smaak van pistache herken je uit duizenden. En wat dacht je van de prachtige, heldergroene kleur? Je kunt nu extra duurzame, biologisch dynamische pistachenoten van ons kopen. Lekker en verantwoord!
image
3 juni 2022

Van het eerste Demeter pistacheproject ter wereld

Bij onze eerste kennismaking met de Spaanse pistacheboer waren we direct om. Deze man verbouwt en verwerkt pistachenoten voor het allereerste Demeter pistacheproject ter wereld. Uniek! Wat dit inhoudt? Dat hij de noten op biodynamische wijze verbouwt en zich volledig focust op duurzaamheid. In Spanje noemen ze dit een streven naar ‘biologische superioriteit’. Hij doet er alles aan om het milieu niet te belasten. De grond irrigeert hij niet, want daarmee onthoudt hij de grond van natuurlijke voedingsstoffen en beperkt hij de (toch al minimale) waterreserves in de regio. Zo helpen we niet alleen de Nederlander aan heerlijke pistachenoten, maar doen we ook beetje goed voor de wereld om ons heen!

Geroosterd en gezouten in Nederland

Daarnaast maakt het echt uit hoe noten geroosterd worden. Daarom worden onze pistachenoten in Nederland geroosterd en gezouten.

biologische pistache TerraSana

Recept met pistache

Recept vegan tiramisu met biologische matcha TerraSana