
De geur van warme noten vult de lucht. Machines zoemen zacht, etiketten rollen en potten klikken dicht. Hier, in onze eigen fabriek, maken we biologische notenpasta met de hand, het hart en een flinke dosis trots.
We doen alles zelf. Van het kiezen van de beste noten tot het vullen van de pot. Omdat we willen dat je precies weet wat je eet. En omdat we geloven dat goed eten begint bij aandacht.
Elke pot notenpasta begint met een noot ergens op de wereld. We werken samen met biologische telers die we vaak persoonlijk kennen. Hun noten groeien in gezonde grond, vaak onder de zon, altijd zonder pesticiden of kunstmest. We gebruiken het goede van de natuur op een zo puur mogelijke manier. Als de noten bij ons binnenkomen, voelen ze al vertrouwd. Dan begint het ambacht.
Roosteren is geen trucje, het is een gevoel. Te kort, en de smaak blijft vlak. Te lang, en je verliest de zachtheid. Onze mensen weten precies wanneer de geur goed is, wanneer de kleur klopt. Dat moment waarop de noten net dat vleugje karamelsmaak krijgen, dat is goud waard.
Na het roosteren gaan de noten zo snel mogelijk de molen in. Alleen de natuurlijke olie uit de noten zorgt voor de romigheid. We voegen geen extra olie toe (en al helemaal geen palmolie!), en ook geen suiker. Wat eruit komt, is notenpasta van 100% noten. Soms met een snufje zout, als je wilt.
We proeven elke batch. Ja, letterlijk. Want pas als wij blij worden van de smaak, gaat de pasta de pot in.
Alles gebeurt bij TerraSana zelf. Zo houden we de kwaliteit hoog en de afstand klein. Minder transport, minder afval, meer liefde voor de aarde. Wist je dat we door de zonnepanelen op ons dak duurzaam kunnen produceren? Zo eindig jij niet alleen met een heerlijke, huisgemaakte notenpasta op tafel, maar doen we met z’n allen ook een beetje goed voor de wereld. Elke pot notenpasta is een klein stukje van onze missie: eten maken dat goed smaakt én goed doet. Puur, biologisch en plantaardig.