Waarom we zeewier uit het ultraschone Ise-Shima halen

Je leest steeds vaker over de voordelen van zeewier. Zeewier is als superfood! Toch vinden wij Nederlanders het vaak lastig om zeewier écht te integreren in onze maaltijden. En dat terwijl er allerlei geweldige soorten op de markt zijn die je supersnel aan je gerecht toevoegt.
image
17 juni 2022

De beste zeewier van de wereld

Ja, echt! Onze 10 soorten zeewier smaken niet te zilt, maar hebben véél umamismaak in zich. En de smaak is niet de enige reden waarom ze top-of-the-bill zijn. De meeste soorten zeewier komen namelijk uit Ise-Shima, een ultraschone baai in Japan. Hier groeien echt de beste (biologische) zeewieren ter wereld.  

zeewier wakame in Ise-Shima

Ise-Shima is het Japanse zeewierwalhalla

Ise-Shima is een beschermde baai met geschiedenis. Ruim 1000 jaar geleden ontdekten koks van de keizer de plek in hun zoektocht naar de beste zeewieren voor de koninklijke familie.

Nationaal park

De Ise-Shima baai is omringd door een bos- en bergrijk nationaal park. Bergrivieren monden uit in de baai en dragen bij aan een mineraalrijke omgeving. De watertemperatuur is perfect en de bodem zit vol met voedingsstoffen. Er zijn superveel zeewiervariaties te vinden en de vis die daar rondzwemt is waanzinnig smaakvol. De Japanse regering verbiedt alle vervuilende industrie in deze regio. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van deze mooie bron van zeeschatten!

zeewier natuurgebied Ise-Shima, Japan

Bedevaartsoord

Ise-Shima is het centrum van de Shinto godsdienst. Shinto is een vrouwelijke god die staat voor respect voor alles wat de natuur ons mensen aan goeds brengt. In Ise-Shima zijn maar liefst 125 shrines (heilige plekken) te vinden. Krachtige energieën komen hier samen. Ise-Shima is dan ook al eeuwen een bedevaartsoord voor menig Japanner.

Zeewier plukken volgens eeuwenoude methoden

De zeewierplukkers en –bereiders zijn echt ervaren. Al generaties lang oogsten ze op dezelfde traditionele manier. Zo zetten ze speciale vrouwelijke duikers in voor het oogsten van arame. Die weten precies waar ze de arame moeten vinden en welke ze moeten selecteren voor de oogst.

vrouwelijke arame duiker

Deze vrouw duikt zonder uitrusting arame op.

Maak kennis met MUSO

Onze producent MUSO is en blijft de grootste exporteur van zeewieren uit de Ise-Shima regio. We hebben de eer om nauw samen te werken met MUSO. Zo kunnen wij Europa kennis laten maken met de bijzondere kwaliteit van deze zeewieren!