Ramen met wokgroente en hoisin

Chinese keuken
Met hoisin woksaus breng je wokgerechten gemakkelijk op smaak. Hoisin wordt veel gebruikt in de Chinese, Vietnamese en Kantonese keuken, maar werkt ook goed in Japanse noedelgerechten. Dit wokrecept is goed als je binnen 20 minuten een gezond gerecht op tafel wilt hebben. Het enige wat moeite kost in dit recept, is eigenlijk het snijden van de groenten. Voor de rest doet de wok en de saus het werk! Een snel wokgerecht met hoisin voor de hele familie!
DinerWokgerecht2-3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen

Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de ramen noedels volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 1-2 centimeter.
  3. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de paprika en prei in reepjes of blokjes.
  4. Verhit de kokosolie in een wok of grote pan. Bak de tofu 5-7 minuten goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Voeg de paprika, rode ui en prei toe en wok op hoog vuur 4-5 minuten.
  6. Zet het vuur laag. Doe de ramen noedels erbij en schep alles goed om.
  7. Voeg de hoisinsaus toe en meng alles goed. Verwarm nog 2 minuten.
  8. Voeg op het eind de taugé toe en schep nog even kort om.
  9. Garneer met geroosterde cashewnoten.

Tip(s)

  • Udon is een dikke noodle, gemaakt van tarwe. Ga je liever voor een dunnere noodle? Kies dan voor ramen.