Sushi met avocadotwist

Japans
Diner & lunchSushi4 rollen1 uur bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de vulling:Sesamzaad2 el
Wortels2
Komkommer1/2
Avocado1,5
Umepasta1 tl

Keukenspullen

Sushimatje (makisu)
Chopsticks (hashi)

Chef

Amber Albarda

Health coach. Moeder van 3. Auteur van een aantal populaire kookboeken. Holistische visie op voeding en de mens. 

Zo maak je het

  1. Doe de rijst met een strip kombu in een pan met ruim kokend water. Kook 20-30 minuten op middelhoog vuur tot de rijst zacht, maar niet papperig is.
  2. Giet de rijst af en schep de rijstazijn en mirin door de rijst. Roer met een houten lepel voorzichtig om, zodat de rijst hitte verliest. Zet de pan daarna in de koelkast
  3. Prak de avocado in een kom en roer de umepasta erdoorheen. Als de avocado niet goed glad wordt, blend hem dan met een staafmixer tot een zachte spread.
  4. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje. Bedek met de afgekoelde rijst. Laat aan de bovenkant van het vel horizontaal 5 cm vrij. Dit deel gebruik je om de sushirol dicht te plakken. Bedek ook de zijkanten goed met rijst.
  5. Smeer een dun laagje avocadospread over de rijst en strooi de sesamzaadjes er overheen.
  6. Leg in een horizontale strook in het midden van het vel de wortels en komkommer.
  7. Rol vervolgens met behulp van het matje een mooie strakke sushirol. Rol naar boven, zodat het vrijgelaten stuk norivel van je af ligt.
  8. Maak je vinger nat met wat water en strijk langs de rand van het vel zodat het goed dicht geplakt blijft.
  9. Snijd mooie plakjes van de sushi met een goed scherp mes. Als het moeilijk gaat, kun je de sushi eerst een half uurtje in de koeling leggen.
  10. Serveer de sushi met kleine kommetjes met shoyu, ingemaakte gember en umepasta om in te dopen.

Tip(s)

  • Maak de rijst een avond van tevoren klaar, dan is ie goed afgekoeld en je sushi de volgende dag in no-time klaar.