Zeewiersalade met amandelroom

Glutenvrij
Vegan
Japans
Diner & lunchSalade4 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de toppings:Amandelpasta wit4 el
Citroensap1 el
Mirin1 el

Chef

Alexander Gershberg

Auteur van het winnende vegan kookboek Energy. Plantaardig chefkok. Mooie mix van Japans, Israëlisch en Aziatisch. Gelooft in de healing powers van goede voeding.

Zo maak je het

  1. Snijd de haricots verts in stukken van 4 cm. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Voeg de harticots verts toe en kook 2-3 minuten. Spoel af met koud water.
  2. Week de gemengde zeewiersalade 5 minuten in koud water. Giet af en knijp het overtollige water voorzichtig uit het zeewier.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur in ca. 4 minuten goudbruin.
  4. Doe de ingrediënten voor de amandelroom in een kom en meng met een vork. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe, totdat de consistentie op mayonaise lijkt.
  5. Snijd de komkommer julienne en de sushi gember in reepjes.
  6. Meng de haricots verts, de komkommer, het zeewier, de sushi gember, de sesamolie en het citroensap in een saladeschaal. 
  7. Besprenkel met het amandelschaafsel en serveer de amandelroom apart of giet deze over de salade. 

Tip(s)

  • Gebruik in plaats van sushi gember eens takuan (gerfermenteerde radijs).