Noten mogen natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Ze vullen goed, hebben vaak een relatief hoog eiwitgehalte en bevatten goede vetten. Je kunt bij ons kiezen uit meer dan 10 soorten noten. En of je ze nu ‘raw’ eet, (on)geroosterd of (on)gezouten, jouw vieruurtje kan niet meer stuk!
Oh ja, onze notenpasta’s lenen zich natuurlijk ook uitstekend als snack. Een lik uit de pot voldoet al snel, en wat je eet is 100% noot of pinda. Favorietje van Karlijn van Holistik: dadels met een lik 3-mix of amandelpasta chai!
Gezonde snackrepen maak je heel gemakkelijk zelf. Het kost je meestal maar 5-10 minuten voorbereiding. Onze favoriet? Roggerepen! Die bevatten maar 4 ingrediënten en zijn supervoedzaam. Bewaar ze in de vriezer. Dan kun je gewoon iedere dag een reep uit de vriezer halen en je lunchtijd nét een beetje uitstellen. Handig en lekker!
Liever mueslirepen maken als snack? Dit recept voor mueslirepen is enorm lekker.
Oké, dit kost misschien even wat oventijd, maar dan heb je ook wat. Snijd aubergine in plakken, besprenkel met mirin en besmeer met een miso van jouw keuze. Grill dit ca. 30 minuten in de oven (250°C) tot de aubergine zacht is. Bestrooi met sesamzaad. Hetzelfde werkt ook erg goed met maïskolven. Een gezond tussendoortje met al het goede uit Japan!
Crackers doen het ook altijd goed als tussendoortje. Heb je onze palmvet- en gistvrije crackers al getest? We hebben ze in vijf lekkere soorten, waaronder spelt. Zin in iets stevigere cracker? Probeer dan eens onze pizza croccantina crackers. Die eten erg lekker weg in de avond, met bijvoorbeeld hummus.
Eiwitrijk, voedzaam en lekker crunchy. Meng een pot kikkererwten met de juiste ingrediënten, rooster ze in de oven en je kunt er lekker af en toe een handje van eten. Lekker voor op kantoor, onderweg of gewoon in de avond. Hoe doe je het? Met miso en sesamolie is dit het lekkerst! Ga hier naar het recept voor geroosterde kikkererwten.