Dit gebeurde er in de week zonder vlees

Deed jij mee aan de week zonder vlees? Dan was je 1 van de 2,4 miljoen mensen die meededen. Hoe cool is dat? Dat is 14% van de Nederlandse bevolking, tegenover 11% vorig jaar. Leuk weetje: supermarkten verkochten 200% méér vleesvervangers dan in een gemiddelde week.
7 december 2020

terrasana naar 100% vegan

TerraSana is op weg naar een 100% plantaardig assortiment. Dat is een stapje verder dan vleesloos, maar we houden wel van een uitdaging. Voor de 10 producten die nog niet vegan zijn, zijn we aan het onderzoeken of er alternatieven zijn. De meeste van deze producten zijn wel vrij van ei, en sommige van koemelk, maar dierlijke ingrediënten 1 op 1 vervangen voor iets plantaardigs is helaas meestal niet mogelijk. De producten waarbij dat wél bij mogelijk was, hebben we in het afgelopen jaar tot plantaardig gebombardeerd.

Maar… onze regel voor nieuwe producten is crystal clear: we introduceren alleen producten die 100% vegan zijn. Zit er honing in? No-go. Ei? No-go. Een snufje melkpoeder? No-go. Een relatief kleine moeite voor ons, een groot plezier voor de planeet én voor iedereen die lekker plantaardig eet.

Dit is wat supermarkten deden om mensen te stimuleren om minder vlees te eten.