Zelf sushi maken met Amber Albarda (video)

Zelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er alleen de juiste ingrediënten en benodigdheden voor nodig. Wil jij weten hoe Amber Albarda haar biologische sushi maakt? In deze video laat ze zien hoe gemakkelijk het is!
image
1 juni 2022

Wat heb je nodig?

Wil je je sushi zelf maken? Dan heb je sowieso goede vellen nori, sushirijst en goede sojasaus nodig. Amber gebruikte shoyu, maar als je van een iets krachtiger smaak houdt of glutenvrij eet, is tamari ook erg lekker.

Waar vul je je sushirol mee?

Sushirijst breng je na het koken altijd op smaak met sushi-azijn. Om de rijst wat extra ‘oomph’ te geven, voeg je een scheutje mirin (Japanse zoete kookrijstwijn) toe. Waarmee je de sushirol opvult, is natuurlijk aan jou. Amber gebruikte avocado, sesamzaad, wortel, komkommer en gerookte wilde zalm voor de binnenkant van de rol. Eet je plantaardig? Laat dan de wilde zalm weg of vervang het voor een beetje zuurkool. Daar zit ook die lekkere zoutige, umami smaak in. Daarnaast gebruikt ze umepasta om de stukjes sushi in te dippen. Gebruik maar een mini-beetje, want de smaak van ume is behoorlijk aanwezig (zout en zuur). Wel echt verslavend lekker!

Hoe rol je de sushi?

Om de sushi te rollen heb je natuurlijk een matje nodig. Amber gebruikte dit sushimatje, dat gemaakt is van bamboe. Niet alleen ideaal om sushi mee te rollen, maar ook om sushirollen in te bewaren.

Zo rol je sushi:

Leg het norivel op het matje en bedek 2/3 van het vel met sushirijst en gesneden groente.  Rol het sushimatje naar het 1/3 lege deel toe.  Houd met je handen de vulling in het midden en rol tot een strakke rol.  Snijd de rol met een scherp mes doormidden, en van daaruit in stukjes.    eet je sushi met japanse eetstokjes

  1. Leg het norivel op het matje en bedek 2/3 van het vel met sushirijst en gesneden groente.
  2. Rol het sushimatje naar het 1/3 lege deel toe.
  3. Houd met je handen de vulling in het midden en rol tot een strakke rol.
  4. Snijd de rol met een scherp mes doormidden, en van daaruit in stukjes.
  5. You’re done!
  6. Enjoy!

Wat maakt Ambers sushi zo lekker?

De lekkere ume-avocadospread! Die moet je absoluut een keer proberen. Het is heel gemakkelijk en het maakt je rollen nét een beetje spannender.

Kijk in het filmpje hoe Amber de ume-avocadospread klaarmaakt: