Go bio? Maar dat is toch (bio)logisch!

Biologisch eten is eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Dat proef en voel je. De smaken zijn authentieker en unieker,  omdat de grond waarin iets groeit de smaak beïnvloedt. Niet zo verrassend dat smaak en kwaliteit veelgenoemde redenen zijn om voor biologisch te kiezen. Maar er is meer..
image
15 juni 2022

De voordelen van biologisch eten op je lichaam?

Zweeds onderzoek toont aan dat je de effecten van biologisch eten al na een paar weken kunt meten. Wat blijkt? Je scheidt minder chemicaliën uit als je volledig biologisch eet dan wanneer je gangbaar eet. Al is er over de langdurige effecten van biologisch eten helaas minder bekend. Het weerhoudt de  meesten niet om biologisch te snacken. Want dan komen er minder chemicaliën in je lichaam komen. 

Wat is het effect van biologische teelt op onze toekomst?

We zijn natuurlijk geen toekomstvoorspellers. Maar er wordt veel onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten van biologisch eten. Deze onderzoeken zijn er om te zorgen dat we het beste doen voor mens en natuur. Vooral de effecten van bio-teelt op het milieu is een omstreden onderwerp. Voor biologische teelt zijn grote stukken grond nodig. Hierdoor is er kritiek op biologische landbouw. De keuzes die je hierin maakt, kun je alleen voor jezelf overwegen. Maar je kunt wel stellen dat het loont voor het klimaat als je een gangbaar product met een grote ecologische voetafdruk vervangt voor een product met een kleine eco voetafdruk. 

De eerste stap is zo gemaakt

Je kunt op verschillende manieren duurzaam eten, als je alleen de seizoensgewassen eet bijvoorbeeld, of als je lokale producten koopt. Wat kun je naast eten doen om te verduurzamen?

Steeds vaker horen we termen die mooi en bewust klinken, maar wat betekenen ze nou echt? Zo is biologisch niet altijd duurzaam, maar is duurzaam meestal wel biologisch. Op dit en meer geven de Go Bio-blogs een antwoord!

Stay tuned!

Meer weten over bio? Ga naar onze speciale pagina over biologisch of neem een kijkje op de informatieve website van Bionext.