Try me! Biologische glutenvrije havermout uit Finland

Havermout is een echte duizendpoot. Het is natuurlijk het hoofdingrediënt van je dagelijkse havermoutje, maar je kunt er ook cake, koekjes, saus of granola mee maken. Eet jij glutenvrij? Dan hebben we goed nieuws: we hebben nu óók havermout zonder gluten in ons assortiment. Helemaal biologisch. Gotta love it!
image
14 oktober 2025

Havermout zonder gluten

In principe is haver(mout) van nature glutenvrij. Bij onze glutenvrije havermout zit het glutengehalte onder de wettelijke 20 ppm (parts per million, zo goed als 0 dus). De leverancier zorgt er dus voor dat producten mét gluten zich niet mengen met de glutenvrije havermout. Gecontroleerd én gecertificeerd glutenvrij dus!

Duurzaam verbouwd in Finland

Maar… we gaan graag nog een stapje verder. Deze glutenvrije havermout is niet alleen biologisch, maar óók duurzaam. Finse boeren verbouwen de haver in de regio en verwerken deze in een ‘groene’ omgeving. Het bedrijf werkt met groene stroom en werkt energie op met een eigen bio-energiefabriek. Duurzame havermout, gegarandeerd glutenvrij!

Glutenvrije havermout zit in handige zakken van 450 g.

alt

Met haver kan alles!