Wat eten we met Pasen dit jaar?

Pasen komt eraan dat betekent met zijn allen aan de eettafel voor een lekker paasontbijt, originele paasbrunch en daarna een verrassend paasdiner.

 

Het lekkerste eten met Pasen

Pasen betekent meestal een lekker lang weekend vrij. Voor de meesten eentje waarin uitgebreid eten een glansrol speelt. Dus hoe vul je die twee paasdagen met lekkere en verrassende gerechten voor Pasen? Of wat is nou typisch eten met Pasen, en hoe kun je een vegan paasgerecht maken? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. We hebben een aantal inspirerende paasgerechten die je met gemak zelf klaarspeelt. Om zo lekker te eten met Pasen, want eten en vrij zijn, dat is toch de beste combinatie? 

Zin in een vegan paasbrunch?  

Het voorjaar staat in het teken van Pasen, en dan vooral van de paasbrunch. Dat vergt creativiteit, want wat zet je op tafel naast de verse jus? Wat ga je eten bij de paasbrunch? Hoeveel zoetigheid en moet er een hartig taartje bij? Hiervoor heb je ons. Kijk snel naar de lekkere paasrecepten en je komt geen inspiratie tekort voor lekkere paasbrunch gerechten!

Wat dacht je van deze vegan lunch paasgerechten?

Languit lunchen met een zelfgemaakte paaslunch voor jong en oud. Want de paaslunch is natuurlijk genieten voor kinderen. Lekkere quiches en warme soepen na de zoektocht naar de paaseitjes in de tuin. Daarna moet er natuurlijk ook nog geschilderd worden op eitjes (van papier dan), want we houden het lekker vegan met Pasen. Wil je een typisch paasmenu? Dan eet je gepocheerde ei bij de lunch met Pasen. Wil je een vegan Pasen, probeer dan eens goma dofu. Dat is vrij vertaald zachte tofu (silken tofu), maar het past helemaal in het Pasen thema, want het lijkt net een echt gekookt ei zonder dooier. Met welke van de drie recepten ga jij lunchen met Pasen?

Zeg eens, wat ga jij dit jaar avondeten met Pasen? 

Vergeet de paasbox, zo maak jij je eigen vegan paasdiner klaar. Wil jij weten welk eten typisch bij Pasen hoort? We hebben een aantal klassieke paasgerechten in vegan variaties opgezet. Kleur je tafel mooi geel met wortelsoep met miso. Dat past goed bij een warme lunch, maar het past ook als een lekker voorafje bij een paasdiner. 

Zo ben je snel uitgekookt met de paasdagen

Ben je zo druk als de kippen voor Pasen? Dan heb je wat aan snelle paas gerechten. Dit kun je allemaal zelf maken tijdens de paasdagen en zo eet je lekker, snel, gezond en traditioneel met Pasen.