TerraSana trendwatch! Foodtrends van 2021

Wat worden de foodtrends van 2021? Gaan we met z’n allen vegan, of toch nog niet? Welke hypes worden trends of zelfs gewoontes? De 8 belangrijkste op een rijtje.
image
16 juni 2022

Vegan

In 2021 kiezen steeds meer mensen voor vegetarisch en veganistisch. Steeds meer mensen gaan zich verantwoordelijk voelen voor de impact die de vlees- en zuivelindustrie heeft op mens, dier en milieu. Vanaf  2020 introduceren we alleen nog plantaardige producten. Zo lanceerden we in 2020 super lekkere vegan koekjes. Yes! Want ei, melk en boter kun je makkelijk vervangen door allerlei plantaardige producten! Ook mega lekker:  vegan lattes (hippe drankjes) en een lijn van vier vegan cakes zonder toegevoegd suiker.

Vervangers voor koffie en thee

Chai latte en golden milk waren in 2020 al on-trend, in 2021 gaan we hier nog een stapje verder in. We kiezen steeds vaker voor een alternatief op koffie of thee. Matcha is door de hoeveelheid cafeïne natuurlijk dé vervanger voor koffie. Vorig jaar introduceerden we een speciale matcha-variant om thee of (vegan) latte van te maken. Een high-end product met een sublieme smaak en kwaliteit!

Alternatieve snacks

We houden steeds meer van snacks die vrij zijn van geraffineerde suikers, dierlijke ingrediënten, gluten, gist of tarwe. Onze speciale vegan cakes zijn daar het ultieme voorbeeld van, die hebben het allemaal. In 2020 gingen ook de glutenvrije, low-fat triangles weer als een trein. We zijn nog lang niet klaar met gezond snacken!

Eten zoals Japanners dat doen

De Japanse keuken trekt al een tijdje onze aandacht en smaakpapillen. Sushi is al jaren een stijgende trend. Maar we graven nu dieper in het authentieke Japan. We halen inspiratie uit hoe de Japanners leven en eten! Een klein voorbeeld: wij gebruiken zout, in Japan gebruiken ze het vaak als alternatieve genmai miso of miso. Deze gaan we in 2021 vaker op onze keukentafel aantreffen!

Duurzame voeding (zeewier)

Onderdeel van de Japan trend is het feit dat zeewier een steeds grotere plek gaat innemen in de Nederlandse keuken. We zijn gefascineerd door de umamismaak en zien zeewier als superfood. Eén van de recentste nieuwe producten is agar-agar. Dat is zeewier en een vegan geleermiddel tegelijk. All-in one!

Pickling and fermenting 

Groenten inmaken, deze Japanse traditie is herontdekt. Moderne technieken maken het fermentatieproces gemakkelijker en sneller. Nieuw hierin, probeer de pickle pers en maak je eigen verse veggie ‘zuurkool’ met kool.

Duurzaam en lokaal

Lokaal eten is een trend die in 2021 gaat doorzetten. Ook wij proberen meer uit de buurt te halen. Sinds een aantal maanden komt ons gerstegras niet meer uit het verre Nieuw-Zeeland, maar gewoon uit Europa. Deze trend zagen we in 2019 langzaam opkomen, maar zal door Covid waarschijnlijk een extra groeispurt maken.

Voor TerraSana in het bijzonder blijft duurzaamheid hét thema van 2021. Na de vernieuwing van de productlijnen, kan TerraSana zich steeds meer gaan richten op verduurzaming. Een mooi doel voor de komende jaren!

Zero waste 

We worden steeds bewuster. Gratis tassen waren in 2016 al verboden. Sindsdien is het heel gewoon geworden om je eigen tas mee te nemen. Toch is het verhaal van de plastic tas slechts het topje van de ijsberg. Supermarkten liggen nog vol met plastic verpakkingen. In 2020 zijn we voor 100 producten overgestapt op composteerbare folie. Wij gaan voor plasticvrij!