Moederdag recepten - baksels en ontbijt ideeën

Hoe verwen je moeders? Door heerlijk voor haar te koken en er samen van te genieten natuurlijk. Met deze lekkere vegan recepten is dat een eitje. 

Met deze tips vier je Moederdag het beste

Moederdag is dé dag om je moeder in het zonnetje te zetten: met cadeaus, eten en ontspanning. Alles wat je nodig hebt zijn een paar geniale recepten, en een moederdagcadeau dat echt verrast. Begin met een heus moederdag ontbijt. Dat is niet voor niets een klassieker. Een vers gebakken croissant, vers fruit en een lekker bakje koffie. Maak het extra speciaal door een mooie tafelsetting te creëren. 

Moederdag ontbijt of Moederdag lunch maken?

Zonder deze Moederdagklassieker zijn we nergens. Het ontbijtje op bed, dat is hét Moederdagrecept. Iedere moeder verdient hem. Het liefst klaargemaakt door kleine kinderhandjes met veel plezier.

Maar als je het beste Moederdag ontbijt van croissant, verse jus, koffie en het verse fruit wilt overslaan en een keer iets anders op tafel wil neerzetten, pak dan uit met een bijzonder Moederdagontbijt, een gezonder ontbijt voor je moeder of een glutenvrij Moederdag ontbijt.

Maar je kunt het ook helemaal anders aanpakken en een gerecht maken voor Moederdag en met het avondeten iets speciaals uit de keukenkast trekken voor je moeder. Deze Moederdag recepten helpen je een handje.

Moederdag recepten: bak een taart

Als het niet al een ding is, moeten we dat er maar van maken. Een lekkere zelfgebakken taart om je moeder mee te verwennen. Er is toch niets leuker? Geen keukenprins of -prinses? Geen probleem, je kunt ook een ervaring cadeau doen, zoals een workshop voor Moederdag of een massagebon om je moeder  helemaal te laten ontspannen. Of boek een dagje sauna voor twee personen. Ben je er laat bij? Dan kun je altijd nog iets speciaals of kant- en-klaar voor bij de thee doen. Geef een bijzondere Japanse thee en wat lekkere choco-treats cadeau. Die zijn er ook in vegan chocolade. 

Koekjes bakken voor moederdag

Moeders worden blij van een cadeau waar moeite voor is gedaan. Een cadeau dat  jouw liefde en waardering weerspiegelt. Wat is er nou leuker dan haar op Moederdag te verrassen met een zelfgebakken lekkernij? Huisgemaakte koekjes laten zien dat je van je moeder houdt, en dat jij ook best een dagje voor haar wilt zorgen. Dus trek je schort aan en duik (samen) de keuken in voor een lekkere tray met vegan koekjes. Ga voor lieve hartvormige koekjes of laat je creativiteit de vrije loop met een kleurrijk extra laagje of vrolijke toppings. Moederdag = koekjesdag!