Gezonde recepten met pindakaas

Een bammetje pindakaas is eigenlijk altijd wel lekker en makkelijk, en ook nog eens goed voor je. Maar als je eenmaal aan de bak gaat met pindakaas. Dan merk je de echte kracht van deze alleskunner en smaakmaker. 

Gezonde recepten met pindakaas waar je mond van open valt 

Wanneer je gaat bakken met pindakaas is dat niet alleen leuk, maar ook voedzaam. Want met een pot pindakaas kun je zowel een warm gerecht maken als een gezond ontbijt in elkaar flansen. In pindakaas zitten goede vetten en met deze pindakaas maak je gezonde gerechten omdat er in deze pindakaas geen zout, geen palmolie of andere onnodige toevoegingen zitten. Hierdoor heb je pure pinda’s met alleen hun natuurlijke vetten waar je in veel gerechten mee kunt variëren. 

Gezonde pindakaasrepen maken? Ga lekker aan de slag met dit recept 👇

Recept voor pindakaasrepen

Lekker, zelf een mueslireep maken met pindakaas. Dat is handig, want zo kun je zelf een grote stash van pindakaasrepen maken en bewaren voor die momenten waarop je zin hebt in een snack. Wanneer je zelf met extra ingrediënten varieert kun je afwisselen met een honing pindakaasreep, een choco pindakaas reep of misschien juist klassieke koekjes met pindakaas. Dan heb je lekker goed zoet en kun je verantwoord genieten. 

Recepten met pindakaas – curry en soep

Heb je wel eens een lekkere curry met pindakaas gemaakt? Want dat is echt een gerecht met pindakaas dat je eens geprobeerd moet hebben. Niet alleen weet je zo zeker dat je curry een lekkere pure basis heeft, doordat je 100% pindakaas gebruikt zit de curry vol vezels en eiwitten. Een ander lekker warm gerecht met pindakaas is natuurlijk pindasoep. 

4 x vegan diner recepten met pindakaas

Pindakaas for dinner? Nou, waarom niet? Denk voor je diner recepten met pindakaas in termen van saus en curry, en je bent er. In de wereldberoemde massaman curry zit een lekkere dot pindakaas, en natuurlijk mag bij nasi goreng ook een goede pindasaus niet ontbreken. 

Zo maak je pindasaus zelf

Pindasaus, als je ervan houdt kun je er geen genoeg van krijgen. Een beetje warme pindasaus op een broodje, naast een koude salade, of als pittige pindasaus als bijgerecht bij het avondeten. Als het je smaakt, moet je deze verschillende recepten voor pindasauzen echt eens proberen. 

Deze tussendoortjes met pindakaas maak je zo zelf 

Naast alle warme gerechten die je met pindakaas maakt, hebben we ook zoete recepten met pindakaas voor je verzameld. Want hoe leuk is het om zoete koek te bakken, waarvan de basis hartstikke voedzaam en om te smullen zo lekker is. 

Wat is het verschil tussen notenpasta en pindakaas? Is het allebei even gezond?

In notenpasta kunnen pinda’s zitten, maar in pindakaas zitten geen andere noten dan pinda’s. Dat is het vanzelfsprekende verschil tussen notenpasta’s, maar de tweede is het verschil in smaak. Pindakaas heeft een heel eigen smaak die iedereen (her)kent, notenpasta’s kunnen zoeter zijn dan pindakaas en soms ook wat rokeriger of notiger dan pindakaas. 

Wat is gezonde pindakaas?

Pindakaas zelf heeft trouwens ook veel verschillende smaken. Een pure pindakaas zonder palmolie, zout of andere toevoegingen, daar proeft het naar een handje pindanoten. Er is pindakaas zonder suiker dat maakt het een gezondere pindakaas dan de meeste bekende pindakaas die er zijn. 100% pindakaas betekent ook echt dat er alleen maar mooie biologische pinda’s aan de mix zijn toegevoegd en niets anders. Dat is suikervrije pindakaas. 

Pindakaas met…

Natuurlijk kun je zestien verschillende potten kant-en-klare pindakaas met allemaal net een ander smaakje in je keuken neerzetten als je zoveel ruimte hebt. Maar je kunt ook zelf naar je eigen smaak heerlijk variëren en experimenteren met pindakaas. Hieronder wat inspiratie.

Pindakaas met hagelslag

Een klassieker onder jong en oud chocolade en pindakaas.

Pindakaas met sambal (pittige pindakaas)

pindakaas met chili

Pindakaas met honing? Of toch vegan ahornsiroop?

Lekker vegan en heerlijk zoet.

Pindakaas met chocolade (of chocopasta)

Chocolade door je pindakaas mengen is goud.

Pindakaas met suiker (kokosbloesemsuiker)

Simpel, maar kokosbloesemsuiker werkt altijd.

Pindakaas met kokos

De stukjes kokos voegen een lekkere bite aan je pindakaas toe.

Pindakaas met pepernoten

pindakaas met kruidnoten

Pindakaas met jam (peanut butter jelly)

Alltime klassieker pindakaas met rode jam.