Recepten met notenpasta

Alle tijd voor gezonde recepten met notenpasta

Wil je snel de deur uit maar wel een gezond recept voor de lunch uit de mouw schudden? Denk dan eens aan notenpasta. Je kunt mealpreppen met notenpasta en je maakt een boel andere gezonde recepten met notenpasta. Of probeer een recept met amandelpasta voor bij de borrel of als gezonde snack. Zo haal je meer uit dat potje notenpasta. 

3x gezonde ontbijt ideeën met notenpasta

Hoe maak je simpel en snel gemakkelijke ontbijtrecepten met notenpasta klaar? Nou, als je ’s morgens voor je ontbijt gelijk ready-to-go wilt zijn, is mealpreppen in de avond een goed idee. Hoe doe je dat met ontbijtrecepten met notenpasta? Met deze chiapudding of granola bijvoorbeeld! Ontbijt recepten om in je recepten-repertoire te krijgen. 

9x gezond lunchen met notenpasta

Notenpasta bij de lunch, dat kan zo simpel zijn als een lepel uit de pot nemen. Maarrr met gezonde recepten kom je veel verder. Want een volwaardige lunch telt voor twee. Dus ga jij voor summerrolls met en sausje van notenpasta, een gezond broodrecept, soep of salade met notenpasta?

7x gezonde recepten voor diner met notenpasta

Denk jij bij notenpasta vooral aan zoete recepten? Notenpasta is ook perfect voor gezonde diner recepten. Ga je voor saus, curry of soep? 

Gezonde recepten maak je met gezonde notenpasta

Meestal prijkt de notenpasta op de ontbijttafel naast ander zoet en hartig broodbeleg. Maar notenpasta alleen op brood smeren is een gemiste kans. Er zijn talloze gezonde notenpasta recepten waarmee je lekker kunt ontbijten maar ook avondeten. Ook kun je er lekker mee bakken met je peuter samen, dat is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Want met notenpasta kun je makkelijk en gezond kindvriendelijke recepten bakken. Het moge duidelijk zijn er is een hoop te maken met notenpasta.

Met notenpasta kun je veel gezonde gerechten maken. Het is niet alleen lekker, maar ook gezonder dan veel andere vette basis ingrediënten. In notenpasta zitten niet alleen eiwitten, dat is goed eten na het sporten. Maar notenpasta zitten ook vol verzadigde vetten en dat zijn de goede vetten. Ze geven je een vol en voldaan gevoel, en je haalt er een hoop vitaminen en mineralen uit.

Receptideeën voor snacks met notenpasta 

Zin in iets zoets, maar zijn de ideeën voor bakrecepten even op? Check dan zeker deze lekkere zoete recepten met notenpasta even. Koekjes, fudge, energy balls en zelfs ontbijtkoek: dit zijn sowieso receptideeën die iedereen kan maken. Allemaal vegan recepten met notenpasta, voor die lekkere zoete trek. Vooral amandelpasta en hazelnootpasta zijn noten die heel lekker werken in zoete snacks recepten, maar ook 3-mix is een winner in je favo snack!

Suikervrije recepten met notenpasta

Suikervrij eten betekent niet dat je geen zoet meer wil proeven. Neem notenpasta’s die zijn suikervrij, maar er zijn wel zoet smakende varianten. Er zijn verschillende notenpasta’s waarmee je jouw sugarcraving vervult, terwijl de notenpasta ongezoet is.

De cashewpasta is de zoetste suikervrije notenpasta in het assortiment. Er is zelfs een nieuwe extra speciale versie van de cashew. Ook de drie-mixnotenpasta heeft een lekkere lichtzoete smaak die natuurlijk aanwezig is door de zoete noten die erin verwerkt zijn.

Daarnaast zijn de notenpasta’s in principe allemaal zonder zout. Van slechts enkele varianten notenpasta hebben we versies met zout verkrijgbaar. Maar de regel is dat alle notenpasta’s zonder zout en suiker geproduceerd worden.

Notenpasta zelf maken, hoe doe je dat? 

Notenpasta maken is eigenlijk alleen noten blenden en klaar, maar het succes zit hem in de kwaliteit van de noten. Hoe beter je noten zijn, des te beter is je basis.

De tweede voorwaarde is de juiste apparatuur om zelf notenpasta te maken.  Je hebt echt een foodprocessor nodig, want een huis-tuin-keukenblender heeft de kracht niet en blendt zichzelf stuk. Als je noten eenmaal een smeuïge pasta zijn geworden, dan schep je het in een potje.

Zorg dat de deksel goed afsluit, op die manier kun je de zelfgemaakte notenpasta een aantal maanden op kamertemperatuur bewaren. Wil je dat de notenpasta er mooi uitblijft zien, dan bewaar je hem in de koelkast en voor gebruik roer je het geheel even door. Toch een échte notenpasta van TerraSana? Dit is hoe wij notenpasta maken.

notenpasta zelf maken in foodprocessor